browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Resa till Egypten

Egypten har på senare tid blivit ett allt populärare resmål. Landet har verkligen börjat satsa på turismen och många härliga turist- och hotell resorts har byggts upp i detta mycket gamla land. Det är många mindre städer i Sverige som idag erbjuder sina invånare billiga charterresor direkt till Egypten direkt från den egna flygplatsen.

egyptenDet är väldigt enkelt att man som invånare i en liten ort i Norrland faktiskt kan sätta sig på ett chartrat plan och landa direkt i Egypten för en veckas semester. Det blir då också ofta mycket billigare semester än om man måste åka till Stockholm och Arlanda först för att sedan påbörja sin utlandssemester.

Många av de nybyggda hotellområdena i Egypten håller mycket hög standard och det är inte ovanligt att man kan köpa en charterresa all inklusive i Egypten. Det kan kännas lugnt att tryggt att inte behöva springa och leta efter barer och restauranger på kvällarna utan lugnt kan gå in på hotellets restaurang och äta sin middag. Man får dock räkna med att man måste äta det som bjuds. Ofta har man några olika rätter att välja mellan, men det kan vara väldigt olika från hotell till hotell hur smakliga rätterna är för oss nordeuropéer. Det är i alla fall en stor fördel att kunna koppla av ordentligt och ägna dagarna åt sol och bad istället för att springa omkring och leta efter bra lunchrestauranger och restauranger för middagsmåltiderna.

När man semestrar i Egypten bör man avsätta någon eller några dagar för att resa runt i landet. Alla turister vill naturligtvis se de mest berömda pyramiderna, men det finns också mycket mer att upptäcka. För det mesta väljer man att följa med en guidad tur för att upptäcka landet men det är också möjligt att själv resa på egen hand. Det gäller att man tagit reda på mycket om sevärdheterna innan man ger sig ut på en upptäcktsfärd på egen hand och det är också bra om man lärt sig något om den kultur och de seder som finns i Egypten. Det är annars ganska stor risk att man kan råka illa ut när man reser på egen hand. Att följa med en kunnig guide är oftast en stor fördel och man kan räkna med att man får lära sig mycket mer än om man reser på egen hand.

Vår förhoppning är att egyptensajten skall ge dig lite tips om vad som är trevligt att uppleva i Egypten för turistande nordbor. Helt klart är sol och bad den allra största lockelsen, men Egypten har också mycket mer att erbjuda. Läs här för att få tips och idéer för att berika din semestervecka.